Ervaringen

Op deze pagina lees je de ervaringen van klanten die hun Onderste Steen hebben gevonden.

Ik ontving mijn persoonlijke landkaart, inclusief plekken die ik zelf nog niet kende.

Deze man windt er geen doekjes om. Dat wat hij ziet, hoort en voelt brengt hij in. Liefdevol, maar zonder flauwekul. Hij heeft het precies de kern geraakt van wie ik nu ben en wat er speelt in mijn leven.

Ik loop al een tijdje mee in bewustwordingsland, ken ondertussen zo’n beetje mijn schaduwkanten en kwaliteiten en heb verschillende mensen en vakgebieden ontmoet. Deze ontmoeting heeft mij voor het eerst sinds lange tijd weer omver geblazen.

Het verhaal dat Gerrit heeft geschreven naar aanleiding van onze ontmoeting is een geschenk voor het leven en neem ik mee mijn kist in. Iedere keer als ik het lees haal ik er nieuwe inzichten uit, dit is voer voor jaren. Ik voel mij op zoveel onverwachte lagen gezien en aangeraakt, dat het niet in één keer te behappen is.

Het is alsof ik een landkaart heb meegekregen die ik dacht te kennen, maar waarop ineens verlaten plekken prachtig oplichten die ik wil ontdekken en markeren. Mijn koers zie ik helder voor me. Gerrit tilt mensen naar een hoger plan.

Afke Bohle, massagetherapeut
grafische tekening joris

De grote opluchting: iemand die mij totaal ziet.

Er is een last van mijn schouders gevallen; een last die ik mezelf op de schouders heb gelegd. Ik weet u wat ik in huis heb en wat ik kan veranderen. De totale persoonlijkheid wordt door Gerrit meegenomen en dat maakte het voor mij zo waardevol. Ik doe niet één of ander theorie examen. Ik leer echt autorijden.

Onno de Wit Manager at the Department of Architectural Engineering & Technology, TU Delft

Na een half jaar gebruik ik de inzichten nog dagelijks.

Empathisch, confronterend, lief en ook streng. Gerrit heeft een bijzondere aanpak. Zijn aanpak is een mooie mix van theorie, levenservaring en gevoel. Hij is empathisch, vriendelijk en doch ook streng, wat ook nodig is om de spiegel echt goed voor te houden.

Ook geeft Gerrit oefeningen mee, die makkelijk te integreren zijn in het leven. Mijn traject is inmiddels een halfjaar geleden en dagdagelijks maak ik gebruik van alle tools en het geleerde van Gerrit. Ga het gesprek met hem aan en ontdek jezelf!

Martijn Berendsen, consultant voor Mensely, een bedrijf voor het bevorderen van duurzame inzetbaarheid van mensen

Geen snelle prietpraat, maar duurzame verandering

Gerrit verandert een hakkelend verhaal in een richting, mijn richting. Als je liever aan de oppervlakte blijft, bel Gerrit niet. Wel als je graag met de essentie werkt, met iemand die zichzelf inzet, die ook zijn eigen levenservaring inbrengt.

Wat levert het op? Duurzame verandering. Werkelijke transformatie. Hij sluit aan bij jouw ontwikkeling. Professioneel, intuïtief en concreet. En als je nog twijfelt, bel gewoon en maak kennis, dan ervaar je het zelf.

Nienke Plompen, senior trainer en coach
grafische tekening joris die stevig staat

De rake spiegel waar ik steeds weer in kan kijken.

Mijn vrouw kent mij als geen ander. Ook wat haar betreft raakt Gerrit precies de kern, zowel in mij als persoon als in mijn ‘Onderste Steen’. Zijn analyse is scherp en ontdaan van sociale wenselijkheid. Gerrit is een man met een groot hart en betrokkenheid, dus ik durf en kan alles ook aannemen. Bij herlezing, maanden later, zie en ervaar ik weer nieuwe dingen. Fijn dat alles is opgeslagen op schrift, video en audio!”

Arthur Hol- Partner De Koning Vergouwen Advocaten. Organisatiepsycholoog Governance & Medezeggenschap.

Mijn hoofd en hart zijn nu krachtig verbonden.

Gerrit was een kei in het zien waar mijn valkuilen liggen en wist dat in heldere taal te verwoorden. Hij voelde vooral als een sparring partner die mijzelf tot inzichten liet komen. Die inzichten werden vervolgens meteen hands-on ingezet met een groot aantal oefeningen en dialogen. Dit was een relevant en bekrachtigend traject voor mij, bedankt Gerrit!

Ad van Dongen , mede-eigenaar van Big Orange, een audio verhalen bedrijf

Joris

Ik durf nu alles ze zeggen wat er in mij speelt

Gerrit stelt mij aan de ene kant op mijn gemak, en aan de andere kant schuwt hij niet om mij een spiegel voor te houden. Daarin duikt hij met zijn op maat gemaakte en creatieve oefeningen de diepte in, waar ik mijn stretchzone kom, en mijn grenzen durf te verleggen. Door de veilige sfeer die hij creëert durf ik alles te zeggen wat ik denk, en dat alles mag er ook zijn.

Samen met de humor en openheid, ontstaat er een mooie bodem om te groeien. In zijn geschreven analyses weet hij de kern te verwoorden van wat er speelt en raakt hij mij emotioneel. Een aanrader, mits je ervoor klaar bent om echt een stap te willen zetten!

Mijn Onderste Steen is een persoonlijk kunstwerk geworden.

Joris den Hollander, organisatieadviseur en assessment psycholoog

Wil jij het persoonlijk kunstwerk van Joris ervaren? Dat kan!

Mijn emotionele schatkist is voor het eerst geopend.

Ik heb nooit geweten dat emoties voelbaar zijn in je lichaam. Er blijkt echter een enorme schatkist in mij verborgen te zijn. Er is nooit iemand geweest die mij dat verteld heeft. Met behulp van Gerrit heb ik deze schatkist gevonden en geopend. Nu ik de emoties herken en er gebruik van kan maken, sta ik veel sterker in het leven.

Dé Schols, rail system engineer

Een wonderlijke bevestiging op het juiste moment

Ik kom binnen in een fijne energie en voel me als vanzelfsprekend op mijn gemak. Het portret komt binnen precies op een moment in mijn leven dat er iets heel heftigs gebeurt.

Een paar weken later neem ik het geheel nog eens tot me. En ik merk dat het ontzettend klopt. Het bevestigd me dat het pad waarop ik me een jaar of vijf geleden bewust heb begeven, een pad is dat me past.

Mocht je behoefte hebben om het onzichtbare meer in het licht te krijgen, dan zou Gerrit zomaar van grote waarde kunnen zijn. Hij is voor mij een sjamaan voor mens en bedrijf.

Erik Kuperus, trainer, acteur, coach en dagvoorzitter Heart & mind shaker at Kuroso

Rust en inzicht in een roerige tijd

In De Onderste Steen heb ik vragen en opdrachten meegekregen waar ik mee aan de slag kan. Sommige dingen zitten diep en het geeft rust te lezen dat je met De Onderste Steen bezig kan zijn tot in 2030!

Voor iemand die vaak relatief korte deadlines heeft, verlaagd dat de drempel om er nu mee aan de gang te gaan. Wat ik prettig vond, is dat je zelf geen voorbereidingen hoefde te treffen of iets moet laten zien.

Gevoelsmatig lijkt het daar waar het eerst buiten stormde en ik de ramen had afgetimmerd, de storm wat is gaan liggen en ik langzaamaan de planken voor de raam aan het halen ben. Zodat ik weer beter naar buiten èn naar binnen kan kijken.

Ik heb ontdekt waar bij mij de emoties zitten. Een bijzondere ontdekkingsreis. Wat dat betreft ben je een echte parelvisser!

Elisa Ostet, Program Manager Executive MBA at Nyenrode Business University
grafische tekening joris met veel armen en benen

Meer zelfvertrouwen over wie ik ben en wat ik kom brengen

Gerrit heeft mij erg geholpen om bepaalde eigenschappen opnieuw te waarderen en als kracht in te zetten. Hij heeft mij op een hele doeltreffende manier inzichten gegeven en mij een verdieping gebracht in mijn ontwikkeling als mens en als professional.

Ik merk dat ik me sindsdien meer zelfverzekerd voel van wie ik ben en wat ik kom brengen vanuit een bepaalde rust die ik als heel prettig ervaar. Daarnaast heb ik handvatten gekregen om spannende situaties anders te benaderen en er daardoor minder in meegesleurd wordt.

Hanneke van de Heijden, Strategic Advisor Circular Economy at Gemeente Rotterdam

Gerrit heeft een grote, vanzelfsprekende impact op organisaties

Ik heb meer dan 20 jaar met Gerrit Streekstra gewerkt. Zijn unieke talent voor mij is zijn lef. Hij introduceert creatieve interventies, die altijd impactvol zijn. Ik werk samen met Gerrit vanwege zijn betrokkenheid, onverschrokkenheid en het plezier dat hij meebrengt.

Erik Maier, Senior Programma manager Nyenrode Business Universiteit

Ik durf nu alles ze zeggen wat er in mij speelt

Gerrit stelt mij aan de ene kant op mijn gemak, en aan de andere kant schuwt hij niet om mij een spiegel voor te houden. Daarin duikt hij met zijn op maat gemaakte en creatieve oefeningen de diepte in, waar ik mijn stretchzone kom, en mijn grenzen durf te verleggen. Door de veilige sfeer die hij creëert durf ik alles te zeggen wat ik denk, en dat alles mag er ook zijn.

Samen met de humor en openheid, ontstaat er een mooie bodem om te groeien. In zijn geschreven analyses weet hij de kern te verwoorden van wat er speelt en raakt hij mij emotioneel. Een aanrader, mits je ervoor klaar bent om echt een stap te willen zetten!

Mijn Onderste Steen is een persoonlijk kunstwerk geworden.

Joost den Hollander, organisatieadviseur en assessment psycholoog
grafische tekening joris met de hand op de rug

Hij leidt me daar waar ik terecht wil komen

Als zelfstandig coach is het soms geweldig om ook een coach voor jezelf te hebben. Gerrit is een geweldenaar, hij levelt, voelt en prikkelt. Hij geeft je de energie en ruimte om te bewegen waar jezelf wilt zijn. Gun jezelf een coach en als je over jezelf wilt leren zit je goed bij Gerrit.

Hans Hilberts, performance coach en projectleider dienstverlening bij de gemeente Utrecht

Eindelijk zit ik weer goed in mijn vel

Mijn doel was om een goede balans te vinden tussen mijn gevoeligheid, behulpzaamheid en mezelf niet verliezen. Dit zowel zakelijk als in de privé situaties. Ik heb ontdekt hoe ik met mijn innerlijke stem in verbinding moet komen en blijven.

Het was voor mij een echte openbaring. Ik ben zo blij dat ik eindelijk lekker in mijn vel zit en zowel fysiek als emotioneel een goede balans gevonden heb. Daarbij heb ik ook geleerd hoe ik die moet behouden, ook als het minder goed gaat. Een heerlijk gevoel is dat. Gerrit, dank je wel hiervoor!

Mariola Luzniak, eigenares standbouwbedrijf en tolk/vertaler

Wil jij ook weten welke talenten en kwaliteiten in jezelf, je team of organisatie verborgen liggen?

Lees er meer over op de specifieke Onderste Steen pagina’s in het menu of neem vrijblijvend contact op.

Ik kijk er naar uit!

foto van lachende gerrit streekstra