Blog

Masterclass ‘de bevlogen leider’ 19 en 26 februari 2021

Masterclass  ‘hoe achter jouw dilemma een verborgen talent ligt.’

 “Mooi hoe ik in inzichten én tips krijg over mijn impact als leider.”

( een reactie op mijn workshop ‘de onderstroom zichtbaar gemaakt’)

 “Mark Rutte moet toch een eenzame man zijn”, zei mijn vrouw gisteren. Als je naar zijn leven kijkt en wat hij nu allemaal meemaakt, dan ziet dat er wel naar uit. En daarnet hoorde ik op de televisie dat Hugo de Jonge meer contact heeft met mensen van andere partijen dan die van hemzelf. Het CDA excommuniceert hem langzaamaan, zo klonk het.

Maar wat is eenzaamheid eigenlijk voor leiders? Soms aarzel ik die term eenzaamheid te gebruiken, omdat ik niet denk dat iemand, en leiders al helemaal niet, dat eenzaamheid een rol speelt in hun leven.

Stel je voor.

De eenzaamheidsformule.

Ik dacht: ik formuleer voor mijzelf wat eenzaamheid is in mijn ogen, een soort van definitie die recht doet aan mijn ervaring met leiders ( en alle andere gewone mensen…). Eenzaamheid ontstaat wanneer er een te groot gat ontstaat tussen dat wat je doet en dat wat je voelt. Eenzaamheid wordt groter wanneer dat wat je wel voelt maar niet toont zich aan je eigen waarneming onttrekt.

Dan ontstaat er een ongewis gebied die je als unheimisch kunt betitelen, een wankel gevoel waarin je eigenlijk niet bij je eigen ‘onderstroom’ kunt. Die onderstroom komt zo nu en dan bovendrijven als je eigenschappen die je onderdrukt ineens omhoog ploppen. Ik noem dat zegeltjes sparen en dan plotseling alle zegeltjes in één keer cashen.

Daarin voel ik een opdracht; om leiders ( en alle andere gewone mensen ? ) te begeleiden zichzelf in alle geledingen te leren kennen.

Tegen eenzaamheid.

Voor inclusiviteit.

Waarin toegepaste zelfkennis dé leidraad is voor een nieuw leiderschap.

Op 19 en 26 februari geef ik een Masterclass hierover. Jasper, een man die ik werkelijk heb begeleid, doet zijn verhaal over eenzaamheid en geef ik inzicht en tips hoe je daar veel gezonder mee om te gaan. En in de link hieronder nog een kort filmpje ter illustratie en de vermaek….

https://youtu.be/j2EZL4vJZSk

Adieu!

Dit ga ik delen!

Andere blogs

Ebook

In dit e-book geef ik je drie simpele voorbeelden om regie te nemen in je dagelijkse werk waar je meteen mee aan de slag kunt. Het zijn hele praktische tools die zich de laatste 25 jaar in mijn praktijk hebben bewezen.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

Leiderschapsberichten

Je ontvangt iedere week een blog van mijn hand waarin ik inzichten en tips geef over hoe jij krachtiger als leider kunt worden.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

2021-02-10T13:32:00+01:00
Ga naar de bovenkant