Blog

Het levende Zelfportret

Het levende Zelfportret 

“Mocht je behoefte hebben om het onzichtbare meer in het licht te krijgen, dan kan  Gerrit hierbij van grote waarde zijn. Hij is voor mij een sjamaan voor bedrijven en  individuen.”    Erik Kuperus, trainer, acteur, coach en dagvoorzitter.

Ik sta in het midden van de ruimte. Om mij heen zit jij met de andere deelnemers in mijn theater van de ontwikkeling. Daaromheen zitten bekenden die je mocht uitnodigen. Het kunnen vrienden, collega’s of het kan familie van je zijn. Daarnet sprak ik met je en deed ik een oefening met je dat op dat moment in mij opkwam. Ik download alle informatie die ik van je heb gekregen. Je lach, je traan, je innerlijke stemmen, je angst, je verzet, je verborgen talenten. Als een detective zoek ik, vind ik en sla ik alles op in mijn lijf, mijn hart en mijn brein.

Daarna geef ik een presentatie. Het is een portret van je zichtbare en onzichtbare delen, met alle prachtige en lelijk gewaande eigenschappen. Ik dans, ik zing, ik verzin ter plekke een gedicht, ik hou een monoloog. Je ziet een confrontatie met je eigenschappen. Een spel om het hoogste woord, een dialoog om de beste plek, voor de meest prominente rol, wie er vooraan mag, wie er dreigt te verliezen, wie er werkelijk verliest. Zo ontstaat er een volgorde in de ruimte, een schilderij, een opstelling, een rangorde.

“Het is alsof ik een landkaart heb meegekregen die ik dacht te kennen, maar waarop ineens verlaten plekken prachtig oplichten die ik wil ontdekken. Mijn koers zie ik helder voor me. Gerrit tilt mensen naar een hoger plan”  Afke Bohle,  massagetherapeut

Tot slot kijken we vooruit. Een jaar, een week, tien jaar, waarin we vooruit spoelen. Wat wij zien is een toekomstbeeld, een herschikking van de eigenschappen, een verschuivend perspectief. Een nieuwe mogelijkheid.

“Waar het eerst buiten stormde en ik de ramen had afgetimmerd, is de storm gaan liggen en ben ik de planken voor mijn raam aan het weghalen. Ik heb ontdekt waar bij mij de emoties zitten. Wat dat betreft ben je een echte parelzoeker!”   Elisa Ostet, Program Manager Executive MBA at Nyenrode Business University

Na afloop krijg je het materiaal mee in de vorm van een filmpje en geef ik je hele praktische opdrachten mee waardoor het Zelfportret nog meer gaat leven voor je. Als je wilt kan ik je daarna één-op-één coachen. Voor data en prijzen, neem contact op via

gerritstreekstra@gmail.com                                                   M: 06 108 35 414                                                            

www.gerritstreekstra.nl

Dit ga ik delen!

Andere blogs

Ebook

In dit e-book geef ik je drie simpele voorbeelden om regie te nemen in je dagelijkse werk waar je meteen mee aan de slag kunt. Het zijn hele praktische tools die zich de laatste 25 jaar in mijn praktijk hebben bewezen.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

Leiderschapsberichten

Je ontvangt iedere week een blog van mijn hand waarin ik inzichten en tips geef over hoe jij krachtiger als leider kunt worden.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

2021-07-21T10:14:30+02:00
Ga naar de bovenkant