Blog

De leider die zoekt naar bezieling

De leider op zoek naar bezieling

Herken jij dit verhaal?

Jij bent die leider van een organisatie die door expertise, skills en anciënniteit zijn sporen heeft verdiend. 45+, door de wol geverfd en al een aantal crises en ontwikkelingen in organisaties meegemaakt. Je bent succesvol in wat je doet. Jij bent in staat om je in te leven, je visie te realiseren én je aan te passen, zodat men je niet alleen accepteert, maar ook in hoge mate waardeert.

Je wordt gezien als open, intelligent, nieuwsgierig, gedreven en zeker ook als degene die levert. Kwestie van jou om een boodschap sturen en dan met een betere boodschap terug komen.

En toch…..jij weet dat er meer is.

Je voelt je niet meer zo enorm bezield. Je weet dat er een kwaliteit in je zit die je je niet toont. Het heeft altijd al in je gezeten. Als kind wist je: er is iets met me, een bepaalde natuurlijke gave, iets ongrijpbaars, een gevoeligheid, iets waar jij je leven lang niet echt aandacht aan hebt besteed. Want ja, wat heb je er aan….

En nu begint dat toch vaker op te spelen.

Dat waar je altijd op kon vertrouwen werkt niet meer goed voor je. Resultaten blijven achter in je werk, je voelt je soms sneller geïrriteerd, de verbinding met medewerkers is niet meer vanzelfsprekend. En tot overmaat van ramp: je verveelt je, je komt minder gemotiveerd uit je bed en vraagt je werkelijk af waar je het allemaal nog voor doet. Het spel dat je altijd met verver speelde, daar ontstaat een metaalmoeheid in. Alsof de houdbaarheidsdatum is vervallen.

Je hebt wel eens gedachten om de boel helemaal om te gooien. Om ontslag te nemen, om een wereldreis te maken, om iets stom te doen. Architectuur studeren, loodgieter worden, kunstschilder, iets totaal anders! En je bent slim genoeg om te weten dat het draait om dat ene woord dat steeds scherper en luider in je oren toetert: betekenis. Je voelt geen bezieling, geen betekenis, geen ( vreselijk uitgekauwd woord ) passie in wat je doet.

Maar ja: salaris, status, positie in je organisatie, een thuisfront dat aan een levensstijl is gewend, opgroeiende kids, hypotheek, je kent het rijtje wel. En dat baart je eigenlijk steeds meer zorgen. Want hoe lang laat jij je daar nog door sturen? Je piekert teveel, voelt je minder goed in je vel, slaapt soms slecht en begint wat lichamelijke klachten te ontwikkelen. Kijk, je hoeft geen expert op het gebied van de psychosomatiek te zijn om hier een causaal verband in te ontdekken. Toch?

Het kriebelt van binnen, je reageert emotioneler op dingen en denkt te vaak bij jezelf: als ik nu niet verander, gebeurt het nooit meer. En als dat niet gebeurt, laat ik het dus lopen. Dan ga ik er dus niet écht uithalen wat ik van binnen zo sterk voel.

Jij ziet de grafsteen al staan: “De man die stierf met zijn ware kracht in de kist.”  Ja, je weet het, dit klinkt behoorlijk pathetisch, maar zo voelt je het echt. Jij wilt NU uitzoeken wat er nog meer in het vat zit, in de hoop dat het niet verzuurd is.

Je deelt dit met niemand. Zeg, ze zien je aankomen……het beeld dat ze van je hebben staat zo diametraal op wat je jij van binnen voelt. Die kriebel, die gaat over eigenschappen als intuïtie, spiritualiteit, gedachten kunnen lezen, zinnen afmaken van mensen, van die dingen.

Nee, je vindt het moeilijk dat helemaal serieus te nemen.

En je weet dat er een kern van waarheid in zit!

Maar ja. HOE DAN???

Herken je dit? Zeg dan een ‘ja’ in de comments, of voeg er je eigen woorden aan toe

En geef je op voor een gratis sessie op info@gerritstreekstra.nl om een scan van mij te krijgen over je verborgen kwaliteiten.

Tot ziens!

www.gerritstreekstra.nl

Dit ga ik delen!

Andere blogs

Ebook

In dit e-book geef ik je drie simpele voorbeelden om regie te nemen in je dagelijkse werk waar je meteen mee aan de slag kunt. Het zijn hele praktische tools die zich de laatste 25 jaar in mijn praktijk hebben bewezen.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

Leiderschapsberichten

Je ontvangt iedere week een blog van mijn hand waarin ik inzichten en tips geef over hoe jij krachtiger als leider kunt worden.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

2021-02-12T08:32:47+01:00
Ga naar de bovenkant