Blog

Dagboek voor bevlogen leiders: 15 februari 2021

Dagboek voor bevlogen leiders: week 7.

15 februari 2021: ijspret op de werkvloer…

Ja, daar zitten we weer, achter de laptop, vaak in de huiskamer, de kids wellicht ook niet naar school vanwege gladheid op de weg en jij weer in een reeks van meetings waarin je als leider de boel mag aanjagen, voortstuwen, inspireren tot grotere hoogtes. Ik merk aan mijzelf dat nu ik dit blog schrijf, er een gevoel van weemoed over mij komt. Het was zo fijn, tsjonge, wat hebben we genoten, dit was echt even nodig, en meer van dat soort ware clichés.

En stiekem, of juist heel luid en duidelijk, voelde je dat dit het echte leven is, dat je dit altijd wilt, dat je merkt dat er als vanzelf contact met mensen wordt gemaakt, dat een praatje met een vreemde heel makkelijk gaat, van jong tot oud, van welke komaf dan ook, het maakt niet uit! Dit wil je ook wel in je eigen organisatie. Zo’n praatje heet dan anders, maar ieder overleg of bilateraal alleen maar functioneel inzetten klinkt wel heel effectief en tot op zekere hoogte is dat ook zo. Maar echt tot elkaar doordringen doe je natuurlijk niet.

Het blijft allemaal behoorlijk oppervlakkig.

Kijk, voor jou hoeft niet ieder gesprek een psychologisch hoogstandje te zijn. Maar wat meer echt contact, dat zou je toch wel fijn vinden. Op een ander level met elkaar communiceren, dat snap jij ook wel, leidt uiteraard tot betere ideeën en resultaten. Om nog maar te zwijgen over elkaar online kritisch kunnen benaderen. Dat is een ver van ons bed show. Ja, een puntje hier en daar, maar elkaar wezenlijke feedback geven? Nou nee, en dat is waar je van baalt.

Jij wilt meer.

Jij wilt ijspret op de werkvloer, sneeuwballengevechten, samen barre tochten kunnen maken, schaatsen op de grachten, sorry, ik draaf een beetje door, maar begrijp je wat ik wil zeggen? Dus voordat je weer op de automatische piloot gaat draaien, voordat je weer ‘gewoon je ding’ doet, waar je overigens erg goed in bent, ga eens na waar jij zelf behoefte aan hebt. Welk contact uit je netwerk wil je verbeteren? Welke draai wil jij dat je mensen gaan maken?

En nu dan de cruciale vraag: wat wil jij aan jezelf ontwikkelen om daar te komen?

Jij bent als leider een voorbeeld waarvan ik niet genoeg kan benadrukken hoeveel invloed daar vanuit gaat. Als jij iets anders inzet, is dat een steen in de vijver. Die openheid, die verbinding die jij voorstaat en zo broodnodig is, dat begint bij jou! En je weet dat er iets in je zit dat er nog niet uitkomt. Een gevoel, een vaag idee van een kwaliteit, een gedachte die steeds terugkomt, of het lijf dat je steeds een signaal afgeeft waardoor jij denkt: ja, ik moet er nu toch werk van maken.

Iets minder makkelijk slapen

Iets sneller geïrriteerd zijn.

Wat vage lichamelijk klachten.

Een onbehaaglijk gevoel over je leven.

Minder interesse in je successen.

En vul zelf maar verder in.

Dus mijn vraag is: hoe lang wacht je nog?

Hoe vervelend of nijpend mag het worden?

Hoe zou het voor je zijn als je als vanzelf het gevoel van dat ijs kunt overbrengen op jezelf en je medewerkers?

Zodat je met meer ontspanning en openheid elkaar tegemoet treedt?

Ik kan je daarmee helpen.

Sinds 25 jaar begeleid ik mensen en zie ik waar juist die verborgen kracht zit die je een andere betekenis geeft aan je werk. In een sessie van 30 minuten geef ik je een inzicht en een praktische tip om hiermee aan de slag te gaan

Geef je op voor een gratis sessie op: https://gerritstreekstra.nl/gratis-sessie/

Fijne werkweek en ik hoop je te ontmoeten!

Gerrit Streekstra

www.gerritstreekstra.nl

M 06 108 35 414

Dit ga ik delen!

Andere blogs

Ebook

In dit e-book geef ik je drie simpele voorbeelden om regie te nemen in je dagelijkse werk waar je meteen mee aan de slag kunt. Het zijn hele praktische tools die zich de laatste 25 jaar in mijn praktijk hebben bewezen.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

Leiderschapsberichten

Je ontvangt iedere week een blog van mijn hand waarin ik inzichten en tips geef over hoe jij krachtiger als leider kunt worden.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

2021-02-15T11:03:26+01:00
Ga naar de bovenkant