Blog

Dagboek van een leider: 12 januari 2021

12 januari 2021.

Hoe je met de methode van voice dialogue een dilemma levendig in kaart brengt.

Vannacht lag ik in mijn bed te woelen. Ik werd wakker en keek op de klok: 3 uur 13. Goed, even plassen, glas water drinken en hup, lekker doorslapen. Nee dus. Dat heb ik wel vaker, dat ik gewoon in slaap val en dan midden in de nacht een uurtje wakker lig.

Deze keer overviel mij een gevoel van eenzaamheid. Een leegte waar ik me bepaald onprettig bij voel. Een gevoel van vervreemding ook die ik niet kan plaatsen als ik kijk naar mijn leven en wat zich daar in afspeelt.

Want als ik letterlijk kijk naar wat ik aan het doen ben, wat ik meemaak in mijn leven en hoe dat gaat, dan zie ik vooral pluspunten:

  • Ik heb een prachtige vrouw met wie ik diep verbonden ben
  • Ik heb een bijzondere dochter die ik intens liefheb
  • Ik heb nog mijn vader en moeder met wie ik een zeer bijzonder band ervaar
  • Ik heb een heel fijn contact met mijn zus en broer
  • Ik heb een paar superfijne vrienden die ik niet eens hoef te zien om hen te voelen
  • Ik heb werk waar ik mijzelf voor een groot gedeelte in kwijt kan
  • Ik heb heerlijke collega coaches en trainers bij wie ik me thuis voel
  • Ik heb mijn business omgegooid op een manier die ik een jaar geleden niet voor mogelijk had gehouden.

 KORTOM GERRIT, WAT LOOP JE TE ZEUREN IN JE BED!!! WEES TEVREDEN! GA SLAPEN!

Ja, dat denk ik dan. Strengheid over mijzelf is mij niet vreemd.

En nee, daar ga je niet beter van slapen.

Dus daar lag ik, met iets in mijn systeem dat er logischerwijs niet in thuis hoort.

Maar ja, wat nu? Ik zie aan de ene kant allerlei mooie dingen én ik voel me eenzaam.

In dit filmpje

behandel ik dit dilemma aan de hand van de methode van voice dialogue. Het is een prachtig instrument die ik de laatste 15 jaar regelmatig inzet als ik met leiders en hun dilemma’s werk. Ik leg eerst kort de uitgangspunten uit en ga dan met mijn vraag aan de slag.

Geef je op voor een gratis sessie om te kijken wat jou dit oplevert in wat jij hebt te beslissen op info@gerritstreekstra.nl   Of geef je op voor de leiderschapsberichten, die ik vrijdag naar je toe stuur: een aantal blogs en vlogs zoals deze met inzichten, tips en verhalen over leiderschap.

Tot morgen!

Veel plezier!

Dit ga ik delen!

Andere blogs

Ebook

In dit e-book geef ik je drie simpele voorbeelden om regie te nemen in je dagelijkse werk waar je meteen mee aan de slag kunt. Het zijn hele praktische tools die zich de laatste 25 jaar in mijn praktijk hebben bewezen.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

Leiderschapsberichten

Je ontvangt iedere week een blog van mijn hand waarin ik inzichten en tips geef over hoe jij krachtiger als leider kunt worden.

Dit formulier vraagt om je naam en mailadres om contact te kunnen opnemen. Deze gegevens worden nooit aan derden verstrekt. In de privacyverklaring vind je terug hoe wij met je persoonlijke gegevens omgaan.

2021-01-12T09:40:48+01:00
Ga naar de bovenkant